За контакти с нас: 0887 316021

Дестилерия Glenfiddich

Дестилерия ГленфидихGlenfiddich (в превод от старошотландски „Долината на елените“) е една от трите притежавани от William Grant уиски дестилерии, които се намират сравнително близо една до друга – на север от Dufftown, духовното сърце на Speyside. Основана през 1886 г, от Уилям Грант, дестилерията Glenfiddich в момента е една от трите, които бутилира на място, като има казани с общ годишен капацитет от десет милиона литра. Освен това, уискито с марка Glenfiddich отлежава в техни собствени локални складове над 40 на брой с капацитет от 800 000 бъчви.
 
Гленфидих е и първата дестилерия с изграден посетителски център с над 125 000 посещения годишно. Това е и марката най-продавано сингъл малц уиски не само във Великобритания, но и в света.
 
След Втората световна война, когато търсенето на уиски нараства бързо, Glenfiddich са все още малка дестилерия, която е далече от доминиращите на пазара производители на блендед скоч. Вместо да се конкурира с тях, тя остава вярна на сингъл малц производството и през 1963 предлагат първото шотландско уиски маркетирано като едномалцово.